Atmos faelgázasító kazán DC (S, SE, SX, SR)

Atmos faelgázasító kazán DC (S, SE, SX, SR)


 

Miután a fűtendő helységek mérete, elhelyezkedése, tájolása más és más, ezért cégünk minden helyzetre felkészülve az ATMOS kazánok teljes termékpalettáját kínálja Önnek. Tudunk megoldást egy hangulatos pincébe, ugyanúgy, mint egy komplett iskola, raktár, kertészet, stb. fűtésére.
Megfelelő összeépítéssel a meleg víz ellátást is megoldhatja, pl.: Regulus hőcserélő tárolóval, ill. belső tartályos pufferrel!

Az ATMOS faelgázosító kazán előnyei:

  • 90%-os hatásfok.
  • Egyszerűen kezelhető.
  • Nem füstöl.
  • A hagyományos kazánhoz képest (ha megfelelõ szárazságú a tüzifa) a tüzelőanyag kb. 40%-át spórolhatja meg.
  • A kazánt puffertartállyal együtt ajánljuk beszerelni, amelyben a hőt eltároljuk. (Reggel is meleg a radiátor.) Ez a hőmennyiség termosztáttal vezérelve jut be a fűtési körbe, a felhasználó igényei szerint.

A faelgázosító kazánok működésének lényege, hogy ellentétben a hagyományos kazánokkal, itt teljesen szabályozott körülmények közötti égésrõl beszélünk, mely a hagyományos kazánokkal szemben fordított égés, ami kerámiatérben történik. A levegõ adagolását mechanikus huzatszabályozó vezérli az elõre menõ vízhõmérséklet függvényében, az ugyancsak a vízhõmérséklet figyelembe vételével ventilátor elektronika szabályozza.

A faelgázosító kazánok két tűzterűek, a felsõ térben történik a fa elégetése (elgázosítása). Ez úgy tud bekövetkezni, hogy a bejövõ levegõt elosztva a felsõ térbe, a bekerülõ levegõ egyharmada kerül, ezért ott egy tökéletlen égés keletkezik, így az égéskor keletkezõ füst (füstgázok) hosszabb idõ alatt és egyenletesebben szabadulnak fel.
Ezt a füstöt melynek 60%-a még éghetõ gáz, a ventilátor áthúzza egy kerámiatesten, ahol a bejövõ levegõ fennmaradó kétharmad részét hozzákeverve, egy másodlagos égés jön létre (hasonló az autókban lévõ katalizátorra), a füstgázok magas hõfokon fagázként égnek el.
Ebbõl adódik a kazánok 89%-os hatásfoka, valamint ennek köszönhetõen a környezetszennyezés mértéke mely nem éri el az EU-ban megengedett mérték 10%-át sem.
A szabályozott égésnek köszönhetõen a faelgázosító kazánba, a tűztérbe berakott 1 adag száraz fa égési ideje 4-5 óra, ellentétben a hagyományos kazánokkal, melyekben egy tűztér fa égési ideje kb. 1 óra.

Több éves mérések eredménye azt mutatja, hogy a faelgázosító kazánnal való fűtés esetén a megtakarítás a gázhoz képest 40-43%, míg a hagyományos kazánban történõ fa égetéséhez képest kb 50%. Tartályos gáznál a megtérülés ideje 1-2 év.


Választható méretek:
14-20 kW, 15-22 kW, 15-22 kW, 17-25 kW, 21-30 kW, 24-35 kW, 24-35 kW automatizálással AC19, 35-49 kW, 35-49 kW automatizálással AC19, 52-75 kW.