Thermosolar síkkollektor

Thermosolar síkkollektor


A THERMO/SOLAR különösen nagy figyelmet fordít új termékek kutatására és fejlesztésére, valamint a minőség folyamatos ellenőrzésére. Rendelkezünk számos, speciális műszerekkel felszerelt laboratóriummal, ahol mérni tudjuk a kollektorok szelektív bevonatának minőségét, a szolár üveg fényáteresztő képességét, valamint a kollektorok üzemi tulajdonságait. A kutatást és fejlesztést segíti elő az is, hogy kölcsönösen előnyös kapcsolatot tartunk fenn helyi és külföldi kutatóintézetekkel, egyetemekkel. A kutatás és a fejlesztés mellett a környezet védelme a gyártási folyamat során szintén nagyon fontos számunkra. Ennek eredménye a 100%-ban zárt technológiában üzemelő galvanizáló gépsorunk, ahol a szelektív bevonatot állítjuk elő, valamint a környezetbarát olaj használata a kollektorház mélyhúzása során.

THERMO/SOLAR kollektorok előnyei
  • nagyon jó ár/minőség arány
  • az egyetlen iparilag előállított vákuumos síkkollektor a világon
  • több mint 30 év tapasztalat a napkollektorok gyártása területén
  • 12 év garancia kollektorainkra, a gyakorlatban is bizonyított 25-30 éves élettartam
  • nagy gyártási kapacitás
  • rövid szállítási határidő
  • lehetőség egyedi igények kielégítésére
  • komplett napkollektoros rendszerek szállítása


THERMO/SOLAR kollektorok választéka

TS 400V – a világ egyetlen ipari úton előállított egyedülálló vákuumos síkkollektora. Olyan rendszerekhez ajánljuk, ahol az üzemi hőmérséklet tartósan magasabb 80 oC-nál, vagy ahol magas hőtermelés szükséges alacsony intenzitású napsütés esetén is (a téli időszakban). A kollektorokban létrehozott vákuum nem csak a magas hatásfokot, hanem a kollektor tulajdonságainak változatlanságát is garantálja a kollektor teljes élettartama alatt.
A Thermosolar napkollektorok professzionális változata. A tökéletesen zárt kollektorház hőszigetelését a felszerelés után létrehozott vákuum, vagy kripton nemesgáz hőszigetelés biztosítja. 
A vákuumos hőszigetelés főleg a téli félévben jelent előnyt, ezért a Thermosolar TS 400 napkollektorok használata elsősorban épületfűtő rendszerekben javasolt.

Méret: 1008 x 2008 x 75 mm
Teljes/abszorber felület: 2,031/1,76 m2
Csatlakozás: Speciális, 40 mm-es peremes csatlakozó
Maximális teljesítmény: 1,4 kW
Éves energiahozam: ~900 -1300 kWh/év

 

TS 300 – a legelterjedtebb típusú napkollektorunk, amely egyaránt alkalmazható nagyobb és kisebb rendszerekhez is. A kollektorokból közvetlenül egymás mellé maximum 10 db kapcsolható, hidraulikailag párhuzamos kapcsolással.
A Thermosolar napkollektorok alapváltozata. Álló, rézcsöves, csőkígyós, belső átkötőcsöves napkollektor, ALOx szelektív elnyelőlemezzel, nagy tisztaságú edzett biztonsági üveg fedéssel.

Méret: 1008 x 2008 x 75 mm
Teljes/abszorber felület: 2,031/1,76 m2
Csatlakozás: 3/4", O-gyűrűs hollandik
Maximális teljesítmény: 1,4 kW
Éves energiahozam: 800 -1100 kWh/év

 

TS 330 – ez a kollektor speciálisan a vízszintes felszereléshez alkalmas. A legmegfelelőbb típus az épületek építészeti tervezésének szempontjából. Ezek a kollektorok gyakran erkélyek korlátjaként funkcionálnak, vagy magas, lapos tetejű épületeken kerülnek beépítésre, ahol az álló kollektorok esztétikai okok, vagy az erős szélterhelés miatt nem alkalmazhatók.
A standard TS 300 típusú napkollektorok fekvő változata. Használata akkor célszerű, ha méretük miatt az álló kollektorok nem férnek el.

Méret: 2008 x 1008 x 75 mm
Teljes/abszorber felület: 2,031/1,77 m2
Csatlakozás: 3/4", O-gyűrűs hollandik
Maximális teljesítmény: 1,4 kW
Éves energiahozam: ~800 -1100 kWh/év